A módszerről

A módszerről

A TRÉNINGEKEN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ NEM KELL TUDNOD LOVAGOLNI. A TESTBESZÉDEDDEL ÉS HANGJELZÉSEKKEL FOGSZ KOMMUNIKÁLNI A LÓVAL, ANÉLKÜL HOGY A HÁTÁRA ÜLNÉL.

A Natívmethod  önismereti élmény,  kísérleti tanulási forma, ami a lóval való kapcsolódáson alapul. Ha hozzánk érkezel, új helyzetben, új ismereteket szerezhetsz saját magadról,teret kap a kísérletezés, a cél helyett a folyamatra és a kapcsolatra kerül a fókusz. A jelenléteddel, egyértelmű és autentikus kisugárzásoddal, belső energiád mozgósításával tudsz kialakítani egy olyan kapcsolatot a lóval, amely a kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapul. Az így szerzett tapasztalataid azonnal beépülnek, és hasznosíthatóak lesznek az emberek világában is.  A módszer az  állat-asszisztált tanulás kategóriájába esik (AAL- Animal Assisted Learning). Mentálisan és fizikailag egészséges emberekkel dolgozunk, önismereti szinten, az élmények tudatosításán keresztül.

Miért választjuk a lovakat?

A LOVAK MENEKÜLŐ ÁLLATOK, EZÉRT TÚLÉLÉSI STRATÉGIÁJUKNAK FONTOS RÉSZE A KÖRNYEZETÜK ÁLLANDÓ MEGFIGYELÉSE

A ló éber figyelme, az energiák és szándékok érzékelése, az erre adott gyors válaszok egyedi önismereti élményeket adhatnak az erre nyitott embereknek. A lovakkal eltöltött idő interaktív, hiszen mi magunk is „olvassuk” a lovak testbeszédét, gesztusait. Közelségük segít meghallani intuícióinkat, segít figyelmünket befelé és a testünkre irányítani, és teret ad egyfajta mélyebb bizalom és önbizalom megtapasztalásához. Egészen a 19. század elejéig Európában az emberek állandó közelségben éltek, dolgoztak a lovakkal. A történelem folyamán velünk harcoltak, művelték földjeinket, segítették az utazásainkat. Digitalizálódott, gyakran elidegenítő világunkban azonban új szerepet kaptak: visszavezethetik az embereket belső természetességükhöz.

Az én történetem

KOVALIK NATASA VAGYOK, 35 ÉVES. VAN EGY 35 ÉVES LOVAM.
EGYÜTT NŐTTÜNK FEL.

Féléves voltam, amikor Édesapám először felültetett Morci hátára, hatévesen már egyedül lovagoltam rajta. Apró dolgokra emlékszem: egy hideg februári vágta után leveszem róla a nyerget, a teste gőzöl, átjár minket az életerő. Mindenre képesek vagyunk. Máskor a hétköznapok fásulttá tesznek: Morci láthatólag átveszi ezeket az energiákat, mozgásából eltűnik a harmónia. Megvakargatom a fültövét, ezt nagyon szereti, most már én is mosolygok. Visszatér az életkedvem. Ez a lényeg.

A ló tükör: látjuk magunkat benne. A ló közelsége visszaadja azt amit nagyon könnyen elveszíthetünk: saját magunkat. Munkámmal önismereti élményeket szeretnék adni az embereknek. Ezzel az ősi élménnyel közelebb kerülünk önmagunkhoz, és vágyakozni kezdünk arra, ami a miénk.
Kovalik Natasa

Register

Service
Location
Date & Time
Recurring info
Staff
Service Extras
Information
Cart
Confirmation
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Thank you for your request!
Your confirmation number:
ADD TO iCAL CALENDAR