JÚNIUS 1-2

8:30 – 18:00

Kincseskert Lovas Klub
Sóskút

Belső stabilitás és jelenlét

Két napos workshop lovakkal, Kovalik Natasával és Aldea Benedekkel, az önérvényesítés, az emberi határok érzékelésének és megtartásának jegyében

A workshop célja az etikus önérvényesítés megteremtése és a személyiség stabilitásának növelése nehéz élethelyzetekben.

Mitől biztonságos és megtartó egy tér?
Hogyan tudod ezt megteremteni?
Ki vezet kit?
Mennyire vagy eltéríthető?
Mi befolyásol?
Hogyan tudsz neutrális maradni érzelmileg nehéz helyzetekben?
Hogyan tudod szabályozni az energiaszintedet?

Érezz rá milyen, amikor stabilan tartani tudod a saját tered, figyelmed, energiáid a jelenben, és arra, milyen, amikor ezt ki tudod terjeszteni másokra is. A lovak mesterek a határtartásban, az energiaszint helyzetfüggő optimalizálásában, a jelenlétben.  Olyan élményeket kaphatsz tőlük, amik a következő szintre viszik majd segítői működésedet, vagy vezetői identitásodat. 

A lovak szűrő nélkül, őszintén adnak visszajelzést arról, hogy mikor vagy jelen, mikor vagy egyensúlyban, mikor megfelelő a befektetett energiaszinted. 

Az életünk velejárója, hogy saját személyiségünk kiteljesítésének érdekében határainkat bizonyos élethelyzetekben fent kell tartanunk. Egyes szakmák esetében, hivatottak vagyunk arra is, hogy mások számára is biztosítsunk kiegyensúlyozott és támogató teret, anélkül, hogy mi magunk bevonódnánk, érintettek lennénk a játszmákban. Más élethelyzetek azt követelik, hogy képesek legyünk szándékunk, egészséges és etikus céljaink megvalósítására, néha mások szándékaival szemben. Emberi interakcióinkban mindig fontos tényező, hogy kinek mennyire stabil, tiszta és kibillenthetetlen a fizikai és a mentális léte. Emiatt tapasztalhatjuk azt, hogy a legtöbb szituációban tartanunk kell magunkat, sőt, szinte mindig erőt kell kifejtenünk azért, hogy határainkat tartani, szándékunkat érvényesíteni tudjuk, akár önmagunk, akár mások érdekében.

Aki nem szeretne elveszni mások szándékai között, annak érdemes megtanulni a kibillenthetetlenség mentális technikáit.

Előfordult már az életedben, hogy egy helyzetben nehezen tudtad képviselni önmagad a számodra megfelelő módon?
Tapasztaltad már, hogy egy konfliktusból vert hadként távozol?
Érezted már azt, hogy valakinek nem tudsz nemet mondani, hogy a határaid nehéz megtartanod?
Nem tudod miért, de bizonyos emberek társaságában kellemetlenül érzed magad?
Van, hogy legszívesebben elmenekülnél egy helyzetből?
Nehéz függetlennek maradni, nem bevonódni mások problémáiba, játszmáiba?

Ha igen, vagy csak érdekel a határok megtartásának művészete, akkor tarts velünk.

Amit kapsz: 

  • Élményalapú önismereti utat lovakkal és lovak nélkül
  • A kibillenthetetlen elme működésének használatát
  • A személyes tér tudatos fenntartására való tudást és képességet
  • Az emberi határok megtartásának módjait
  • Az irányítottság és az irányítás megfelelő egyensúlyának ismeretét
  • A szándék hatékony irányítását és annak megtartását
  • Konkrét modelleket, amiket effektíven tudsz alkalmazni
  • Mentális technikákat
  • Tanulást biztonságos, és megtartó térben
  • A harmonikus vezetői minőség elsajátításának alapjait.


A workshopon gyakorlatorientált módon megtapasztalva és megtanulva átlátjuk, milyen összefüggések szerint működnek az emberi interakciók és hogyan tudod helyesen használni őket, mi a módja annak, hogy harmonikus és kibillenthetetlen kapcsolódást tudjunk megteremteni akkor is, ha erős külső behatással állunk szemben, hogy biztonságos és befogadó teret tudjunk adni másoknak, használva az objektív empátia együttérző, de a játszmákba nem bevonódó minőségét, és meg tudjuk tartani szándékainkat negatív játszmák gyakorlása nélkül.

Témák: 

  • Ismeretlen és kreativitás összefüggései
  • Határok tartása
  • Figyelem és eltéríthetőség
  • Stabilitás
  • Az erő minőségei
  • Önazonosság és sérülékenység
  • A harmonikus vezetői és segítői minőség elsajátítása
  • A személyes tér tudatos fenntartása
  • Az emberi határok megtartásának módjai
  • A diszharmonikus kommunikáció kézben tartása
  • Tiszta és egyértelmű kommunikáció elsajátítása

Kinek szól a Belső stabilitás és jelenlét workshop?

  • Vezetők
  • Trénerek
  • Coach-ok
  • Segítő szakmában dolgozók
  • Tanárok
  • Terapeuták
  • Orvosok

Mindenkinek, akinek fontos, hogy a nehéz élethelyzetekben is megállja a helyét

Visszajelzés a workshopról:

„Március elején részt vettem a „Belső stabilitás és jelenlét workshop”-on. Nagyon sokat gondoltam a kapott élményekre azóta is, szóval rendesen dolgozott bennem a hatása. A program egy összefoglalást adott számomra az elmúlt 1-2 évem önismereti munkájára.

A lovak hihetetlen érzékeny élőlények, akik kíméletlenül az arcomba tolták a tükröt. És én láttam magamat. Láttam azt, miért nem értik egyesek azt, amit mondok, és ha végre megértik, akkor mit csinálok másképp. Tökéletesen összeért az elmélet a gyakorlattal ezen a hétvégén. A szándék, ha valóban megvan, akkor más a kommunikáció. 

Boci terelése megoldhatatlan feladatnak tűnt. Öten voltunk rá, hogy megmozdítsuk, de többszöri megbeszélés után sem sikerült. Majd feltört bennem a szándék, hogy már pedig induljunk már el, ne gatyázzunk itt, és Boci elé állva, hívni kezdtem. Kézzel és hanggal. És a ló elindult! Csodálatos érzés volt! Azután következett a körkarám Szendivel, akit nem tudtam megfordítani. Volt bennem félelem, és ezt Szendi megérezte. Nem fordult meg, helyette odajött hozzám, és a fejét az arcomhoz érintette. Sírtam (most is, hogy ezt írom). Nem kommunikáltam jól, hiányzott belőle a szándék. És valóban, így működöm. Most tanulom a határhúzást, ami itt-ott már sikerült, de még nem mindenhol, nem minden helyzetben. Szendi megmutatta. És Ti is. 

Kedves Nati és Benedek! Nagyon szépen köszönöm az értéket, amit átadtatok. Megvan a „szándék”, az „az-ság”, a „belső erő” ismerete, ami segíteni fog a jövőben a kommunikációmban és a határhúzásban.”

Az elvonulást vezetik:

Kovalik Natasa
Gestalt terapeuta
Ló asszisztálta önismereti tréner
Natívmethod alapító

Aldea Benedek
Természetes Ember
https://www.termeszetesember.hu/

Kovalik Natasa
Gestalt Terapeuta, Ló-asszisztálta tréner és coach 

9 éve alapítottam a Nativmethod-ot, aminek keretein belül a lovakkal való kapcsolódás önismereti módszertanával dolgozom egyéni kliensekkel, vezetőfejlesztő és csoportos tréningeket tartok. Gestalt terapeutaként a nehézségekre mint jelenségekre tekintek, munkám során fontos számomra a kísérletezés és a felfedező kíváncsiság felébresztése azokban, akik hozzám fordulnak. 

Célom, hogy minél többen megismerkedhessenek a ló-asszisztálta tanulás módszerével és átélhessék a lovakkal való kapcsolódás ősi élményét. Hiszek benne, hogy az önismeret és a tiszta kommunikáció kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy felismerjük és hasznosítani tudjuk valódi értékeinket és megtaláljuk a helyünket a világban.

Aldea Benedek – Természetes Ember
Life Coach, terapeuta, lovassport edző, a Suttogó Erő lovas önismereti program módszeralkotója, oktató.

Mindig is csodálatos élményként hatott rám, amikor különböző kultúrák, szellemi utak megismerésekor megtaláltam a különböző szimbólumrendszereken átívelő hasonlóságot, egységet. Hiszek abban, valahol mélyen van egy olyan ősi tudásunk önmagunkról, amely közös tőről fakad valahol az idők kezdetén, ezer és ezer létformában megnyilvánulva szemünk előtt. India filozófiája, a mexikói tolték bölcsessége, a kelta hagyomány, a zen gyakorlat, vagy a keresztény misztika mind egy végső igazság felé halad a saját útján. 

Hasonlóan látom, hogy belső univerzumunk formálására való törekvésünk közben az erre használt eszközeink sem lehetnek meg egymás nélkül, csak egymást kiegészítve, támogatva. A meditáció nem lehet elválasztva a testtől, az életrevalóság a spirituális gyakorlatoktól, a terápiás tér a természet erőitől. Egyszerre szükséges tudnunk az anyagi sík univerzumában otthonosan mozogni, s eközben szellemi lényként kiteljesedni. Ezt tekintem a nagy emberi kalandnak, az Útnak, amelyhez útmutatót szeretnék embertársaimmal megosztani, és gyakorlattá nemesíteni.

Úgy vélem, hogy a természetet, amely elragadó erővel repít minket lényünk azon részéhez, amely önmagából fakadóan teljes, remek helyszín mindahhoz, hogy örömteliségünk mellett megtaláljuk önmaguk lelki és fizikai harmóniáját.

Ár és fizetési információk:

Részvételi költségtérítés:
119.000 Ft / fő

 Amely tartalmazza:

– a teljes programot
– lovakat
– a felszereléseket

A programra való végleges jelentkezés 39.000.- Ft előleg befizetésével válik teljessé, amelyet banki átutalással tudsz rendezni.

Előleg befizetési határidő: 2024. 04. 30.

A 2. részlet a helyszínen kp. fizethető.

Lemondási feltételek:

Abban az esetben, ha az elvonulás nem valósul meg, az előleget visszautaljuk a részedre.Ha mégsem tudsz eljönni, az előleg nem visszatérítendő, azonban átruházható ezen a programon más részére. 48 órán belüli lemondás esetén a teljes összeg fizetendő.

Várunk nagyon sok szeretettel,

Nati és Benedek